2021-10-20 13:05:52• hírek • Szatmár.ro

A kivitelező szeretné már idén átadni az megújult főteret

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal (primariasm.ro)
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal (primariasm.ro)

Jó ütemben haladnak Szatmár új központjának felújítási munkálatai, így Kereskényi Gábor városvezető bízik benne, hogy a modernebb köntösbe öltözött teret még az idei évben át lehet adni.

A 2020 novemberében kezdődött korszerűsítés révén megújul az Október 25. tér, a Batthyány (Coposu) sétány, az Adminisztratív Palota előtti szökőkút és a közvilágítás-hálózat, kerékpárút épül, valamint területrendezésre is sor kerül, amely úgy lett tervezve, hogy a tér a szabadtéri rendezvények megszervezésére a későbbiekben is alkalmas legyen, ugyanakkor ingyenes wifi is a kikapcsolódók rendelkezésére áll majd. Szintén az új központ felújításának szerves része a Szamoson átívelő gyalogos és kerékpáros híd megépítése is, amelyet szintén uniós forrásokból finanszíroz az önkormányzat. Ennek összértéke 27.096.614,16 lej – tudatta korábban a polgármesteri hivatal.


A közel egy évvel ezelőtt megkezdett munkálatok pedig a tervezettnél jobb ütemben zajlanak – erről Kereskényi Gábor polgármester beszélt szerdai rádióinterjújában. „Tegnap beüzemelték az új szökőkút egy részét, ültetik a fákat, a növényeket, amelyek oxigénforrásként fognak szolgálni, cserélik a burkolatot, nagyon jó ütemben zajlik a munka, és dacára annak, hogy a kivitelezési határidő jövő év április-május környéke, a kivitelező még mindig fenntartja, hogy már az idei évben szeretné befejezni a munkát. Én nagyon remélem, hogy valóban tartja a ritmust, és a szatmáriak nemsokára egy új ruhába öltözött központnak örülhetnek” – fejtette ki Kereskényi.


A városban azonban nem csak az új főtéren zajlanak a munkálatok, hiszen folyik az egykori Kubik tó környékének a rendbetétele is. A  13.185.373,24  lej összértékű beruházás kivitelezése során sétányok, kerékpárút, sportpályák és görkorcsolyapálya is épül majd, és természetesen nagyobb zöldövezetek is kialakításra kerülnek majd a közel 5 hektáros területen, így sportolásra és pihenésre egyaránt alkalmas lesz.  A polgármester szerint itt is az ütemtervnek megfelelően folyik a munka, az átadásra pedig vélhetően jövő tavasszal kerül majd sor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: